LAJME

Festimi  i  Solsticit  ne  Sofie  te  Bullgarise 
Me  dt  18.12.2015  , me  ftese  te  vellezerve  Bullgare  u  zhvillua  Solstici  Dimeror  , ku  moren  pjese  vellezer  nga  Llozha  e  Madhe  Shqiptare  . 
 
 
FESTIMI  I  SOLSTICIT  DIMËROR
Me  dt  12.12.2015  Vellezerit  Shqiptare  festuan  Solsticin dimeror . Ne  kete  eveniment  te  veçante  , u  mbajt  ndezuar  drita  e  shpreses per  një  vit  të  mbarë  dhe  të  bagatë, për  shoqërinë tonë, për  Familjen Tonë Masone , për  Vëndin tonë.  Na  nderuan  me  pjesmarrjen  e  tyre  Vëllezërit  e  Llozhës  së  Madhe  Italiane .

Takimi i Masonerisë Ballkanike në Stamboll

Nga data 23 deri me 25 Tetor 2015 ne Stamboll te Republikes se Turqise u be takimi i pervitshem i vellazerise se Vendeve Ballkanike. 
Nga Shqiperia, vellezerit e Llozhes se Madhe Shqiptare "Iliria" u perfaqsuan me nje grup prej 14 vetesh. 
Takimi ishte shume frutdhenes, ku vellezerti diskutuan per problematikat nderkombetare dhe percaktuan strategjine e punes se tyre ne te ardhmen. Takimi per vitin 2016 u caktua ne Bukuresht te Rumanise .
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
Me hidhërim të thellë njoftojmë që më datë 21.08.2015, ndërroi jetë vëllai dhe mësuesi i dashur, Mjeshtri i Nderuar i Llozhës "Arbana", i paharruari Qazim TEPSHI.   
TEPSHI, Qazim Selman
Lindur më 5.10.1942. Gazetar, Diplomat, Publicist, Historian.
Edukimi:
Universiteti i Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji, Dega Gjuhë-Letërsi, Shkolla e Lartë e Diplomacisë. 
Deputet i Legjislaturës XVI. Grupi Parlamentar i PDR-së. 
Funksioni: Anëtar i Komisionit për Politikën e Jashtme dhe Marrëdhëniet Ndërkombëtare.                
Karriera politike: Anëtar i Kryesisë së PDr-së; Anëtar i Kryesisë së PDr-së, dega e Durrësit. 
Karriera profesionale: 
1965-1966: Mësues;
1967-1968: Punonjës rinie në Durrës;
1967-1979: Gazetar;
1972-1975: Shkolla e Lartë e Diplomacisë; 
1976-1981: Sekretar i parë i Ambasadës Shqiptare në Kairo, Egjypt;
1981-1984: MPJ, Sektori i Informacionit dhe Bashkëpunimit Rajonal; 
1984-1989: Këshilltar i Ambasadës së Shqipërisë në Romë, Itali dhe zëvendësuespërfaqësues i Shqipërisë në FAO; 
1989-1991: MPJ, shef i Sektorit të Bashkëpunimit Rajonal; 
1991-1993: Ambasador i RSH-së në Athinë; Greqi
1994-1999: Administrator e këshilltar; 
1998-2004: Zv.president i Institutit të Studimeve Diplomatike, Anëtar i Këshillit të Ambasadorëve pranë MPJ. 
2005-2010: Ambasador i RSH ne Prage
Publicitete
1999: Autor i librit ‘‘Diplomacia Imponuese’’.  
Qazim Tepshi i ka kushtuar një pjesë të madhe të punës së tij edhe çështjes së Kosovës dhe ka shkruar një libër për diplomacinë në lidhje me këtë çështje. Ka botuar shkrime e artikuj te shumte politike, historike, sociale etj, ne shtypin qendror e te  perditshem.
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
Solstici Veror ne Calabria te Italisë
Ne daten 3 Korrik 2015, me ftese te vellezerve Masone te rajonit te Kalabrise (GLDI), vellezerit Masone te LMSHI do te festojne se bashku Solsticin veror.
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
Takimi i Masonerisë Ballkanike në Selanik
Në 22 Nëntor 2014 u zhvillua në Selanik të Greqise, takimi i vellezerve Masone te vendeve Ballkanike. Ne perfundim te takimit u firmos marreveshja e bashkepunimit reciprok, ne sherbim te paqes dhe stabilitetit te rajonit Ballkanik.
Share by: